MISSIE

Studio Knapp verbindt mensen met elkaar en

geeft afgedankte spullen een nieuw leven.

VISIE

Studio Knapp gelooft dat mensen opknappen door op te knappen. ‘Opknappen door opknappen’ betekent een kans om op een creatieve manier met anderen in contact te zijn en zelf tot rust te komen. Betrokkenheid is vrijwillig en vrijblijvend. Materialen worden (her)gebruikt op een duurzame manier.

BLAUWE KRUKJES

2012


Na Kreta-blauw, lichtblauw en aquablauw wordt ijsblauw mijn lievelingskleur, op de voet gevolgd door hemelsblauw. Ik verf de krukjes in en rondom mijn huis in deze kleuren, waarna mijn hoofd zich vult met ideeën. Zou ik nog meer kunnen verven? Zou ik een webshop beginnen? Iets van krukje.nl? Ik wil iets met kleur! Iets waarin ik mijn creatieve ideeën kwijt kan. Na wat denken en dromen kom ik uit op krukje-speciaal.nl en zie alle soorten gepimpte krukjes met uiteenlopende materialen al voor me! Inspiratie vind ik in tijdschriften en winkels.

KNOPEN

2014


In oktober doe ik veel creatieve dingen met dochter nummer 3 en loopt mijn creatieve brein (trein?) weer. Ik wil niet meer ‘vastzitten’ aan meubels en heb ook helemaal geen plaats om te schilderen en te verven. Dus ga ik aan de slag met stofjes, lappen en knoopjes. Op zoek naar een nieuwe naam vertaal ik deze materialen in het Zweeds (want ik zal vast veel spullen van IKEA gebruiken) en kom op Knapp en Lapp (knoop en lap). Knopen verbinden! Die week kan ik niet slapen, want de molentjes mijn hoofd draaien op volle toeren. Ik ga uit bed en zet het complete idee van Studio Knapp op papier, inclusief de missie en visie die je hierboven kunt lezen.

HET EERSTE LOGO

2016


Dochter nummer 2 studeert HBO Communicatie. Als zelfgekozen opdracht maakt ze voor Studio Knapp een communicatieplan. In het plan worden het concept, de huisstijl, het marketingcommunicatieplan en een visitekaartje uitgewerkt.

ACTIVITEITEN

2019-2020


De activiteiten Opknappcafé, Knappzakmoment, Knappsalon en Opknapperij krijgen steeds meer vorm en een vast moment in de maand. Ontmoeting en creatief bezig zijn blijkt een gouden combinatie. Ik kom, samen met anderen, tot rust en geniet met volle teugen van deze momenten.

EN ZE LEEFDEN...

TOEKOMST


Ik wil blijven werken met vrouwen uit de wijk en ze laten merken en voelen dat ze mooi en waardevol zijn, zéker van buiten maar juist ook van binnen. Het is de droom van Henk en mijzelf dat de Opknapperij en het Opknappcafé de komende 5 jaar uitgroeien tot een dagbesteding voor mannen en vrouwen, voor minimaal 2 dagen per week. Deze dagbesteding kan daarna uitgroeien tot een officiële sociale werkvoorziening. Hier kunnen wijkbewoners klussen en creatief bezig zijn, maar ook taarten bakken of serveren in het Studio Knapp klus- en koffiehuis.

ER WAS EENS

JANS


Ik ben Jans, getrouwd met Henk, trotste moeder van 4 prachtige dochters plus 3 fantastische schoonzoons en oma van een eigenwijze kleindochter. Ik werk als teamleider in het Speciaal Onderwijs. Mijn man, Henk, werkt als opbouwwerker voor Stichting Open Arms. Op de dagen dat ik niet werk rommel ik wat in huis, verf ik graag, bezoek ik kringloopwinkels, knip ik duizenden ideeën uit woonbladen, drink ik thee met vriendinnen en ben ik vrijwilliger bij Open Arms in Het Palet, Rotterdam Alexander. Sinds ik daar aan de slag ben probeer ik twee passies te combineren: mensen & creatief zijn!

HEROVERWEGEN

2013


Een ongeluk schudt mijn hersens (en de rest van mijn lijf) even flink door elkaar. Ik moet rustig aan doen - ècht iets voor mij- en neem de tijd om alle uitgeknipte en uitgescheurde woonideeën te bekijken. Er zit zoveel leuks bij met krukjes, maar ook met talloze andere interieuritems. Een boek als kapstok met haakjes, een schilderij van uitgeknipte dieren… Ik besluit dat mijn idee groter moet worden dan alleen krukjes en verzin nieuwe namen en slogans. Wat ik wil is nu helder: krukjes en andere tweedehands woonvondsten opknappen.

IN DE WERKPLAATS

2015


Sinds Het Palet geopend is ben ik regelmatig te vinden in ‘De Opknapperij’ de werkplaats van Het Palet. Ik knap stoelen, kapstokken dienbladen en andere spullen uit de kringloop-winkel op, die daarna weer teruggaan naar de winkel. Soms verf ik iets in opdracht voor iemand. Ik merk dat ik zelf kan ontspannen door dit opknappen en ontdek dat samen klussen en dingen opknappen verbindt! De Studio Knapp-droom wordt groter en begint langzaam uit te komen.

STILSTAAN EN VERDERGAAN

2018


Op volle toeren… Zo heb ik, denk ik, altijd geleefd en gewerkt. Tot september 2018. Ineens is het helemaal op, leeg. Burn-out. Ik ontdek dat ik veel kan verwerken op een creatieve manier. Zo werk ik ook de gesprekken met mijn coach op creatieve wijze uit. Tijdens het thuiszijn beginnen de radertjes in mijn hoofd weer te draaien, bijvoorbeeld bij knip- en plakwerk aan de keukentafel of het klussen in de nieuwe blokhut. Steeds vaker denk ik: Ik wil hier echt iets mee! Ik pak het klussen in ‘De Opknapperij’ weer op en de ideeën over de nu bestaande activiteiten ontstaan.

RE-BRANDING

2021


Speciaal voor Moederdag verrast Naomi mij met een nieuwe huisstijl. Studio Knapp gaat door, maar met een strakkere, professionelere uitstraling: vernieuwd logo, een uitgewerkt merk, een nieuwe website en gedrukte visitekaartjes. Studio Knapp is klaar voor de volgende stap(p).